15 Mayıs 2014 Perşembe

Horlama Nasıl Gerçekleşir?

Horlama çağımızda oldukça sık görülen ve toplumun %45 gibi bir büyük oranında rastlanılan hastalıktır. Horlama rahatsızlığı sizde de var ve hayatınızı olumsuz yönde etkiliyor ise bunun için tedaviye başvurmalısınız. Uyku esnanızda sizi gece boyunca rahatsız ediyor ve uyumanızı engelliyor, hayatınızda sizi güne uykusuz başlamanızı sağlıyor ve şöyle rahat bir uyku çekmenizi engelliyorsa bunun için tedbir ve tedavi yöntemlerine başvurmalısınız. Horlama ağız ile burunun arkasında ki hava yolunun darlığı sonucu ortaya çıkan sese verilen bir isimdir. Etrafınızda ki insanları ve kendinizi rahatsız edecek derece yoğun ise gerçekten ciddi bir durumdur.
   Horlama, basit bir hastalık olarak algılanmamalıdır. Eğer gece uyku esnasında nefessiz kaldığınız oluyor ve nefes almakta zorlanıyor iseniz bu oldukça ciddi bir durumdur. Çünkü kalp nefessiz kalma gibi durumlarda hızlı bir şekilde kan pompalamaktadır ve bu ileride ki zamanlarda yüksek tansiyon gibi, kalp büyümesi gibi hastalıklara yol açmaktadır. Hastalığın hastalık doğurduğu bu hastalık için sizde tedbirinizi almalısınız.

   Hayatınızda spor yaparak yaşamalı ve uyku öncesi alkol almamalı ve yemek yememelisiniz. Uyku esnasında sırt üstü yatmak yerine yan yatmayı tercih etmelisiniz. Horlamayı önlemek için uyku öncesinde kesinlikle sakinleştirici, alerji hapı ve uyku hapı gibi ilaçları tüketmemelisiniz. Horlama büyük ver ciddi anlamda yüksek bir miktarda ise tedavisi için kesinlikle bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder